Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Λοσιόν για Ακμή


Στην ακμή παίζει σημαντικό ρόλο η καθαριότητα. Επομένως πρέπει να διατηρούμε, τόσο τα χέρια μας, όσο και τα μαλλιά μας πάντα καθαρά. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι μαζεμένα για να μην έρχονται σε επαφή με την ακμή.

Επίσης η καθημερινή αλλαγή πετσέτας και μαξιλοροθήκης θεωρείται αναγκαία, κι αυτό γιατί θέλουμε να αποφύγουμε εντονότερες μολύνσεις του προσώπου μας.

Καθαρίζετε απαλά το πρόσωπό σας, χωρίς να το τρίβεται, γιατί με την τριβή παράγεται περισσότερο σμήγμα, ως αποτέλεσμα της ενεργοποίησης των σμηγματογόνων αδένων.
Δεν πειράζουμε ποτέ τα σπυράκια (μπιμπίκια), γιατί μπορεί να μολύνουμε την διπλανή περιοχή και να δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη επιφάνεια με σπυράκια, στο πρόσωπό μας.

Υλικά για τη Λοσιόν
20ml χυμό Aloe Vera
10 σταγόνες αιθέρειο έλαιο λεβάντα
4 σταγόνες αιθέρειο έλαιο Tea Tree
4 σταγόνες βιταμίνη Α
4 σταγόνες βιταμίνη Ε

Παρασκευή της Λοσιόν
Τοποθετείτε τον χυμό Aloe Vera σε ένα σκούρο αποστειρωμένο μπουκάλι σε μορφή σπρέϊ και προσθέτετε τη λεβάντα και το Tea Tree και τέλος τις βιταμίνες.

Χρήση
Πριν χρησιμοποιήσετε τη λοσιόν, θα πρέπει να ανακινήσετε καλά το μπουκάλι. Ένα ψέκασμα  σε κάθε μεριά του προσώπου 2 φορές την ημέρα, είναι αρκετό. Με αυτό τον τρόπο δεν έρχονται σε επαφή τα χέρια σας, με το πρόσωπό σας.
Η λοσιόν αυτή τονώνει και ανακουφίζει την επιδερμίδα.

Συμβουλές
Για την αποτελεσματικότερη χρήση της λοσιόν, είναι απαραίτητη η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες, Α, Β, Ε και ω-3. σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον ειδικό.
 
Spyros Meggoulis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About us

ΒΟΤΑΝΟ

Από την αρχαιότητα, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. αναπτύσσονται σε εδάφη άγονα ή καλλιεργήσιμα, θεραπεύουν ασθένειες, μας δίνουν πολύτιμα έλαια και έχουν ποικίλες εφαρμογές στη Κοσμετολογία.

Ο πλούτος της φύσης που απλόχερα προσφέρει στον άνθρωπο.