Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Προστατίτιδα και Προστάτης


ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ - ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ


1.ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ 
 
Το Γαϊδουράγκαθο, στην Βοτανική λέγεται Ωνωνίς η Ακανθώδης και υπάρχουν δύο είδη του συγκεκριμενου φυτού. Εκείνο όμως, που χρησιμοποιείται για θεραπαευτικούς σκοπούς ονομάζεται Ανωνίδα. Το άλλο είδος φυτού ονομάζεται Δεντροπαλαμωνίδα.


Αφέψημα
 
Σε 3 ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 10 γρ. γαϊδουράγκαθου και τα αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο της ώρας, ώστε να αφήσουν το εκχύλισμά τους. Πίνουμε σταδιακά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, από το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά για την Υπερτροφία του Προστάτη.



2.ΑΜΥΓΔΑΛΑ
 
Η Αμυγδαλιά έχει την καταγωγή της, στην Ασία. Πατρίδα της είναι η Συρία, στην οποία την μετέφεραν από την Παλαιστίνη. Η εβραϊκή παράδοση αναφέρει, ΄τι η ράβδος του Μωϋσή και του Ααρών ήταν από αμυγδαλιά.
Στην Ελλάδα δεν ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Ο Όμηρος και ο Ησίοδος δεν την αναφέρουν, αλλα τον έκτο αιώνα π.Χ. κάποιοι συγγραφείς αναφέρονται στα αμύγδαλα της Νάξου.
Σύμφωνα με τους αρχαίουσ συγγραφείς, η ψίχα του αμθγδάλου χρησιμοποιείται για τα παράσιτα των σκύλων, εωώ το αμυγδαλέλαιο για παρασκευή αλοιφών ή γαλακτομάτων που θεραπεύουν ερεθισμούς εντέρων και των αναπνευστικών οδών.

Αφέψημα
 Αφού καθαρίσουμε τα αμύγδαλα, δηλαδή αφού πάρουμε τον καρπό, παίρνουμε τα τσόφλια και τα βράζουμε στη κατασαρόλα μας  σε διπλάσια ποσότητα νερού, από εκείνη που θα χρησιμοποιούσαμε κανονικά (κανονικά θα βάζαμε τόσο νερό, ώστε να τα σκεπάζει). Τα αφήνουμε να βράσουν, έτσι ώστε να μείνει το μισό νερό. Πίνουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ πολλές φορές την ημέρα.



3. ΚΑΝΝΑΒΟΥΡΙ
 
Αφού κοπανίσουμε καλά 30 γρ. σπόρους  κανναβουριού μέχρι να λιώσουν, τους ρίχνουμε ενάμισι ποτήρι καυτό νερό και τους αφήνουμε να μουσκέψουν, όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, τουσ σουρώνουμε και δίνουμε στον πάσχοντα ένα ποτηράκι του κρασιού, πρωϊ και βράδυ.
Το φυτό που παράγει το κανναβούρι, λέγεται Κάνναβης ή Ήμερος.
 


4.ΑΝΘΟΣ ΘΕΙΟΥ (ΘΕΙΑΦΙ)
 
 Το Άνθος Θείου ή Θειάφι μπορείται νατο προμηθευτείτε από ένα φαρμακείο. Διαλύουμε μια πολύ μικρή ποσότητα από το Θειάφι (στη μύτη του κουταλιού), σε ένα φλιτζανάκι  του καφέ με γάλα και το πίνετε πριν τον ύπνο.
 


5. ΒΡΩΜΗ
 
Η Βρώμη ή Ήμερος ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δημητριακών. Υπάρχουν πολλά είδη και διακρίνονται κυρίως από το χρώμα του σπόρου τους ( λευκοί, κίτρινοι, καστανοί σκούροι ή μαύροι). Το αλεύρι που παράγεται από τη βρώμη είναι πολύ πλουσιότερο σε φωσφορικά άλατα και λιπαρές ουσίες. Το ''Κουάκερ'' είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα από Βρώμη.
Μεγάλη είναι η χρήση του και στην κτηνοτροφία, γιατί ο σανός και τα άχυρα από βρώμη είναι πιο εύπεπτα από από το σανό και τα άχυρα που παράγονται από σιτάρι ή κριθάρι. Επίσης  ο καρπός της βρώμης βοηθάει τις όρνιθες στην ωοτοκία. Είναι απαραίτητο όμως να ξεραίνεται καλά πριν δοθεί ως τροφή στα άλογα, γιατί αν ο σανός είναι χλωρός προκαλεί στα ζώα, εντερικές διαταραχές.

Αφέψημα
Παίρνουμε περίπου 100 γρ. σπόρους βρώμης και τους αφήνουμε σε ένα μπώλ με νερό, όλο το βράδυ μέχρι να ''σκάσουν''. Την επόμενη μέρα, δίνουμε από το αφέψημα ένα ποτηράκι του κρασιού πρωί και βράδυ πριν τον ύπνο. η θεραπεία αυτή είναι αναγκαίο να τηρηθεί συνεχόμενα επί τέσσερεις ημέρες. Στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ένα από τα παραπάνω θεραπευτικά σχήματα για δέκα μέρες και την ενδέκατη να αρχίσετε ξανά να πίνετε το αφέψημα της βρώμης.
 

6.ΚΕΧΡΙ 
 
Το Κεχρί είναι ο καρπός του φυτού που ονομάζεται στη Βοτανική Κέγχρος, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών. Η χρήση του Κέγχρου είναι γνωστή από την αρχαιότητα, τόσο στον Ελλαδικό Χώρο, όσο και σε άλλους πολιτισμούς (Κίνα). Ο καρπός του χρησιμεύει κυρίως για τροφή των πουλιών.

Αφέψημα 
Παίρνουμε 40 γρ. κεχρί και το αφήνουμε να ''μουλιάσει'' όλο το ωράδυ στο νερό. Το πρωί βράζουμε καλά σε ένα ποτήρι νερό. Δίνουμε στον ασθενή να πιεί, ένα ποτηράκι του κρασιού κάθε πρωί, νηστικός.
 
 
 
Spyros Meggoulis 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About us

ΒΟΤΑΝΟ

Από την αρχαιότητα, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. αναπτύσσονται σε εδάφη άγονα ή καλλιεργήσιμα, θεραπεύουν ασθένειες, μας δίνουν πολύτιμα έλαια και έχουν ποικίλες εφαρμογές στη Κοσμετολογία.

Ο πλούτος της φύσης που απλόχερα προσφέρει στον άνθρωπο.