Follow by Email

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Αλόη (Aloe vera)

 

Προερχόμενη απο την Αφρική η αλόη καλλιεργείται πλέον σε όλο τον κόσμο. Πολυετές φυτό με αγκαθωτά, σαρκώδη φύλλα, πλατύτερα στη βάση και στενότερα στην κορυφή, με αραιά αγκάθια στην περιφέρειά τους. Φτάνει τα 55 εκ. ύψος.

Επουλωτική και καθαρτική, εξαιρετική για τα εγκαύματα και για πολλές δερματικές παθήσεις. Διεγείρει την πέψη και είναι κατά της δυσκοιλιότητας. Είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση της στον χώρο των καλλυντικών ομορφιάς.

Η αλόη σε μορφή κρέμας ή γέλης καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα απο τα εγκαύματα. Επίσης η κρέμα της έχει αντιγηράντικές ιδιότητες. 
Πηγή: www.giatrosofia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About us

ΒΟΤΑΝΟ
Από την αρχαιότητα, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. αναπτύσσονται σε εδάφη άγονα ή καλλιεργήσιμα, θεραπεύουν ασθένειες, μας δίνουν πολύτιμα έλαια και έχουν ποικίλες εφαρμογές στη Κοσμετολογία.
Ο πλούτος της φύσης που απλόχερα προσφέρει στον άνθρωπο!