Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Έρευνα συνδέει τα συμπληρώματα ασβεστίου με την εκφύλιση ωχράς κηλίδας


Νέα έρευνα αναφέρει ότι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν περισσότερα από 800 mg ασβεστίου την ημέρα έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Ηλικιωμένοι που λαμβάνουν περισσότερα από 800 mg ασβεστίου την ημέρα έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με εκφύλιση ωχράς κηλίδας που συνδέεται με το γήρας, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''JAMA Ophthalmology.''
Η σχέση εμφανίστηκε μόνο σε ανθρώπους 68 ετών και άνω.
Η έρευνα δεν αποδεικνύει αιτιατή σχέση, δήλωσε ο Rahul Khurana, εκπρόσωπος του American Academy of Ophthalmology.
Ερευνητές του University of California, στο Σαν Φρανσίσκο, αξιολόγησαν 3.191 ανθρώπους, ηλικίας 40 ετών και άνω. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν 248 με εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Κάθε συμμετέχων ρωτήθηκε αν χρησιμοποιεί διατροφικά συμπληρώματα και αντιόξινα.
Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα αποτελέσματα ίσχυαν έχοντας λάβει υπόψη παράγοντες όπως ηλικία, φύλο, φυλή, κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία, εγχείρηση καταρράκτη, γλαύκωμα, υπέρταση, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιοπάθεια.
Ένας περιορισμός της έρευνας ήταν ότι είναι πιθανό ορισμένοι συμμετέχοντες να μην ανέφεραν σωστά τη χρήση συμπληρωμάτων ασβεστίου. Επίσης οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν εξέτασαν ενδεχόμενο ρόλο του ασβεστίου από τα τρόφιμα και τα ποτά.
Πηγή: www.iatronet.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About us

ΒΟΤΑΝΟ

Από την αρχαιότητα, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. αναπτύσσονται σε εδάφη άγονα ή καλλιεργήσιμα, θεραπεύουν ασθένειες, μας δίνουν πολύτιμα έλαια και έχουν ποικίλες εφαρμογές στη Κοσμετολογία.

Ο πλούτος της φύσης που απλόχερα προσφέρει στον άνθρωπο.