Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Αιθέριο έλαιο Αγριοκυπάρισσο (Juniper)



Το αιθέριο έλαιο του αγριοκυπάρισσου έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι αντιρρευματικό, αντισπασμωδικό, στυπτικό και διουρητικό. Ηρεμεί και χαλαρώνει τον οργανισμό, δρα κατά των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και χρησιμοποιείται για την αρθρίττδα. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό στην αντιμετώπιση της χολολιθίασης και βοηθά εν γένει το πεπτικό σύστημα. Επίσης δρα κατά της λιπαρότητας του δέρματος και δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή και το έκζεμα, καθώς και κατά της κυτταρίτιδας.

Τρόποι χρήσης

Κεραμική συσκευή: Ρίχνοντας λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο αγριοκυπάρισσου στην κεραμική σας συσκευή, βοηθάτε τον οργανισμό σας να χαλαρώσει μετά από μια έντονη μέρα, απαλύνει τον πονοκέφαλο και διευκολύνει την πέψη.
Μαλλιά: Βάζοντας μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στο σαμπουάν σας, νικάτε την λιπαρότητα των μαλλιών σας.
Δέρμα: Για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα γρηγορότερα, όταν κάνετε μπάνιο τρίψτε με εθαίριο έλαιο αγριοκυπάρισσου τις πάσχουσες περιοχές.
Κομπρέσες: Αν χρησιμοποιήσετε αραιωμένο αιθέριο έλαιο αγριοκυπάρισσου σε μια κομπρέσα βοηθάτε στην καταπολεμηση της αρθρίτιδας και του εκζέματος.
Πηγή: www.giatrosofia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About us

ΒΟΤΑΝΟ

Από την αρχαιότητα, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. αναπτύσσονται σε εδάφη άγονα ή καλλιεργήσιμα, θεραπεύουν ασθένειες, μας δίνουν πολύτιμα έλαια και έχουν ποικίλες εφαρμογές στη Κοσμετολογία.

Ο πλούτος της φύσης που απλόχερα προσφέρει στον άνθρωπο.