Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Αγκινάρα (Cynara L. scolymus Hay)



Το ύψος της αγκινάρας μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα. Τα άνθη της είναι σκούρα κόκκινα ή μωβ, ενώ ο βλαστός της είναι σκληρός και πολυγωνικός.
 

Η αγκινάρα χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική αλλά έχει και εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει κυναρίνι και σκολυμοσίδη όπου διεγείρουν την έκκριση της χολής και κατ' επέκτασιν βοηθούν στη θεραπεία της ανεπάρκειας του συκωτιού και της δυσπεψίας. Επίσης, λόγω της κυναρίνις, το φυτό χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία της αρτηριοσκλήρωσης. Δρα επίσης κατά των ρευματισμών και του ίκτερου
 

Για υπατικές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση και ίκτερο παρασκευάστε αφέψημα χρησιμοποιώντας 2-3 κεφαλές σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 2-3 φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα. Για την ατονία και τη δυσπεψία παρασκευάστε αφέψημα χρησιμοποιώντας 2-3 κεφαλές σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Για τους ρευματισμούς παρασκευάστε έγχυμα ρίζας χρησιμοποιώντας 10-15 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνεται 1-2 φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα.

 Πηγή: www,giatrosofia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About us

ΒΟΤΑΝΟ

Από την αρχαιότητα, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. αναπτύσσονται σε εδάφη άγονα ή καλλιεργήσιμα, θεραπεύουν ασθένειες, μας δίνουν πολύτιμα έλαια και έχουν ποικίλες εφαρμογές στη Κοσμετολογία.

Ο πλούτος της φύσης που απλόχερα προσφέρει στον άνθρωπο.